Nakon Camavinge Real pronašao još jednog talenta - Nazivaju ga novi Cavani i nadomak je Madrida

Real Madrid je u smamom finišu prelaznog roka doveo mladog talentovanog igrača Renneisa, Eduardo Camavingu koga su platili 30 miliona eura.


Svi su očekivali transfer bombu u vidu Kylian Mbappea, velike želje Florentino Pereza, ali izgleda da će na njegov transfer svi morati malo pričetkati. 

Kraljevski klub nastavlja istraživati svijetsko tržište u potrazi za mladim talentima. Velika želja kluba je da tim malo nadopuni mladim perspektivnim igračima. Prema navodima španskih medija AS, veliku pažnju Reala je privukao tinejdžer koga svi nazivaju "novi Cavani" i ima potencijala da bude isti kao i on.



Riječ je o Agustin Alvarez Martinezu koji trenutno igra za urugvajski Penarol i već je pozvan za reprezentaciju Urugvaja. Prošlog vikenda je 20-godišnjak imao i svoj debi protiv Bolivije gdje je postigao i svoj prvi gol u pobjedi od 4:2.

Sjajne partije kako u Penarolu tako i za reprezentaciju nisu ostale nezapažene i španski velikan ga sada silno želi u svom timu. Martinez je cijelu svoju karijeru proveo u Panerolu i kroz mlađe selekcije se probio do prvog tima.



On je do sada za klub u svim uzrastima odigra 170 utakmica i postigao čak 113 golova. Martinez je debitovao u februaru 2020. godine i do sada za prvi tim je odigrao 56 utakmica i stigao do cifre od 27 golova što je za jednog mladića impresivna statistika. Penarol je skoro sa igračem produžio novi ugovor koji ga veže za klub do 2024. godine i ima otkupnu klauzulu od oko 15 miliona eura.

Realu taj iznos sigurno neće biti problem da izdvoji ako misli da dobije sjajnog napadača i budućeg Cavanija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.