Loša odbrana tjera Ancelottija da reaguje: Spisak od 3 defanzivca koja želi na ljeto predao Perezu

Real Madrid tokom ljetnog prelaznog roka nije potrošio mnogo novca, a najviše iz razlog što Kylian Mbappe nije stigao na Santiago Bernabeu.


Umjesto sjajnog Francuza u klub su stigli David Alaba kao slobodan igrač iz Bayerna, te Eduardo Camavinga koji je plaćen 31 milion Rennaisu. 

Zinedine Zidane je napustio klupu Kraljevskog kluba i na njegovo mjesto je doveden Carlo Ancelotti, pred kim je veoma težak posao. Naime, klub je tokom ljeta ostao bez štoperskog tandema Sergio Ramos-Raphael Varane nakon što je Španac pojačao PSG u slobodnom transferu, dok je Francuz otišao na Old Trafford za cifru od 40 miliona eura.



Tokom ljeta to novi trener nije nadoknadio i odmah se da primjetiti. Real je u prva 4 kola primio već 6 golova što je izuetno veliki broj, a pogotovo se može viditi loša igra odbrane u utakmici protiv Celte. Upravo ta utakmica je ponovo probudila raspravu da je pod hitno potreban bar jedan vrhunski štoper.

Prema navodima španskih medija, Ancelotti je spremio spisak od 3 štopera i predao ga Florentino Perezu. On želi ili na zimu ili tek na ljeto da mu se dovede bar jedan od 3 imena sa spiska. Prvi na spisku jeste dugogodišnja želja, Jules Kounde.  Sjajni štoper Seville je bio dugo povezivan Realom, ali isto tako su novine pisale da bi mogao u London, tačnije Chelsea.



Međutim, 22-godišnji Francuz je ostao jer je klub iz Andaluzije za usluge svog najboljeg igrača tražio visokih 80 miliona eura. Ancelotti ovo ljeto nije bio spreman da izdvoji taj novac, a navodno sledeće ljeto po njega kreće opet i to želi da otkupnu cijenu Konude spusti sa nekim od svojih igrača koji mogu biti od interesa za trenera Julena Lopeteguija. 

Drugi na listi jeste, Milan Skriniar koji trenutno nastupa za Inter koji je pogođen teškom finansijskom situacijom. Slovački reprezentativac se posljednjih godina takođe povezuje sa Kraljevskim klubom, ali do transfera nikako nije došlo. Njemu ugovor traje do 2023. godije i sledeće ljeto je zadnja godina u kojoj bi Inter mogao nešto zaraditi njegovom prodajom i upravo to Real želi da iskoristi i dovede stamenog štopera.



I zadnji na spisku jeste Njemac, Antonio Rudiger član Chelsija koji je minule sezone pomogao klubu da se domogne pehara Lige prvaka. Sada kada je ušao u zadnju godinu ugovora nikako da pronađe zajednički jezik sa upravom i postoji velika šansa da napusti klub i to bez obeštećenja. 

Real želi da iskoristi to što će sledeće sezone biti bez ugovora i da ga dovedu bez naknade za transfer, baš kao što je Alaba stigao na Santiago Bernabeu prošle godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.