Laporta kriza natjerala da razmišlja o mladim talentima: Nadolazeća zvijezda Dynama na listi želja

Barcelona je veliki klub koji je pogodila finansijska kriza i nikako da se oporavi i izađe iz nje.


Upravo zbog te krize izazvane korona virusom, Katalonski gigant je ostao bez legende kluba i jednog od najboljih igrača svih vremena, Lionel Messija. 

Nakon 21 godine Messi je napustio Nou Camp jer se nije uspio dogovoriti sa upravom klub oko novog ugovora, a to je vješto iskoristio PSG i Argentinca doveo na Park Prinčeva. Pored te krize u klub je stigao Sergio Aguero, Memphis Depay i Eric Garcija, ali svako od njih je stigao kao slobodan igrač.



Neki igrači su čak pristali i na smanjenje plate samo kako bi klub funkcionisao i kako bi se neki novi igrači registrovali. Veoma teška situacija donosi i velike promjene, a prvi čovjek kluba Joan Laporta želi da promjeni transfer politiku.

Laporta zbog krize neće imati velika novčana sredstva na raspolaganju da dovodi skupe igrače i zbog toga želi promjene. Prema navodima španskih medija, Laporta želi da se okrene dovođenju mladih i talentovanih igrača, a upravo je to nekada krasilo Barcelonu. Sa mladim i talentovanim igračima želi kroz La Masiju napravi igrače kakvi su nekad bili Xavi, Iniesta i Messi.



Upravo jednu nadolazeću zvijezdu je pronašao u Rusiji, tačnije u Dynamo Moskvi navodi ruski list Championat. Riječ je o 18-godišnjem Arsen Zakharyanu koji može da pokrije više pozicija na sredini terena i od koga se očekuje blistava karijera. Isti izvor navodi da Barca već dugo prati njegov razvoj, a u Rusiji ga nazivaju i "čudom od djeteta". 

Prvom timu se pridružio prošle godine u januaru i zaista pruža odlične partije. Ove sezone je odigrao 7 utakmica i u svakoj od njih je igrao svih 90 minuta, a ima učinak od jednog gola i 3 asistencije.

Njegova trenutna cijena iznosi 12 miliona eura što je za Barcelonin uslove itekako povoljna cijena i trebali bi to što prije da iskoriste.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.