Lacazette nema budućnost na Emiratesima: 2 velikana sa Pirineja stoje u redu za potpis Francuza

Arsenal je potrošio mnogo tokom ljetnog prelaznog roka, ali pojačanja koja su stigla u prva 3 kola se nizu pokazala.


Uvodna 3 poraza bez postignutog gola su podigli prašinu, i uveliko je počela priča da bi trener Mikel Arteta prije zime mogao da napusti Emirates. 

Španac je na pojačanja dao oko 165 miliona eura što je najviše od svih klubova u Premier ligi. Prošle sezone rezultati su bili može se reći loši, pa je upravo zbog toga uložen toliki novac koji za sada ne donosi rezultate. Već se planiraju nova pojačanja za zimu, a pored pojačanja trebalo bi biti i velikih odlazaka.



Prvi među kojima bi trebao napustiti Emirates jeste Alexandre Lacazette, sjajni Francuski napadač iza sebe ima prosječnu sezonu gdje je na 31 utakmici u Premier ligi postigao 13 golova. To sigurno nije najbolje izdanje 30-godišnjeg Lacazettea, ali i pored takve, možemo je nazvati, prosječne sezone 2 velikana iz La Lige su zainteresovana za Francuza.

Atletico Madrid i Sevilla su klubovi koji pomno prate situaciju oko Francuza i ne bi imali ništa protiv da potpišu iskusnog napadača. Prema navodima TodoFihajesua, Arsenal nema namjeru produžavati ugovor sa Francuzom koji ističe na kraju sezone, a upravo to žele da iskoriste Diego Simeone i Julen Lopetegui.



Trener kluba iz Andaluzije želi da obezbjedi još jendog napadača jer se boji da bi mogao ostati bez sjajnog En Nesyrija. Sa druge strane Atletico želi malo da rastereti Luis Suareza i sigurno da bi sa iskusnim Lacazetteom to na neki način i uspio. 

Potpisivanje iskusnog Francuza kao slobodnog igrača se čini kao idelan potez i pravo je pitanje koga će Lacazette odabrati za nastavak karijere.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.