Koeman bi mogao ostati bez sjajnog veznjaka: 3 velikana žele preoteti Olma Barceloni

Ljetni prelazni rok je završio, a većina klubova već radi na traženju novih potencijalnih pojačanja na zimu ili sledeće ljeto.


Jedan od klubova koji već traga za novim igračima jeste Barcelona, i Ronald Koeman koji želi vratiti stari sjaj klubu. 

Nakon 21 godine su ostali bez Lionel Messija što je svakako veliki hendikep za klub. Jesu doveli Sergio Aguera, Eric Garciju i Memphis Depaya, ali ukoliko misli da budu konkurentni moraće se još pojačati. Navodno je prva meta sjajni Dani Olmo koga planiraju dovesti.



Želili su ga na ljeto da dovedu, ali nisu uspjeli jer su kasno krenuli u realizaciju transfera. Međutim, to što nisu uspjeli ne znači i da su odustali od Olma, a španski list Marca navodi da će ponovo pokušati na zimu. Najveći problem sada predstavlja to što su još 3 velikana dobro zagrizla za Španca. 

Manchester United, Juventus i Bayern su klubi koji pomno prate situaciju oko 23-godišnjeg Olma. Navodno je Barca spremna ponuditi čak 70 miliona eura, a pravo je pitanje da li će to biti dovoljno da pridobiju Španca na Nou Camp i da li će uspjeti s tom cifrom pobjediti konkurenciju.



Isti izvor navodi da bi Leipzig pustio Olma ukoliko u klub stigne adekvatna ponuda. Ima dosta vremena do ponovnog otvaranje transfer tržišta i biće veoma zanimljivo gdje će Olmo nastaviti karijeru. Olmo je u Leipzig stigao iz zagrebačkog Dinama, a do sada za Leipzig je odigrao 62 utakmice i pri tome postigao 12 golova i 13 puta bio asistent.

Odlazak iz Leipziga bi bio veliki iskorak u njegovoj karijeri, a svojim talentom sigurno zaslužuje da igra u nekom od najjačih klubova na planeti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.