Guardioli nije dovoljan samo Grealish: City je u Realu pronašao idealno krilo koje želi dovesti na Etihad

Manchester City je tokom ljeta ostao bez Sergio Aguera kome nije ponuđen nastavak saradnje i Argentinac je kao slobodan igrač otišao u Barcelonu.


Kao najzvučnije pojačanje stigao je Jack Grealish koji je iz Aston Ville na Etihad stigao za 117.5 miliona eura, ali izgleda Guardioli to nije dovoljno. 

Sve iznenađuje činjenica da City ima samo jednog klasičnog napadača, to je Gabriel Jesus, a bacio se opet u potragu za krilima. Ipak, bilo kako bilo Pep najbolje poznaje svoj tim i zna ko mu je potreban, a prema navodima TEAMtalk-a Pep je bacio oko na krilnog napadača Real Sociedada.Riječ je o Mikel Oyarzabalu koji je fenomenalno započeo novu sezonu, a on je već unazad nekoliko sezona na radaru trenera Cityja. 24-godišnji Španac iako igra lijevo krilo već je na 5 utakmica uspio da se čak 4 puta upiše u listu strijelaca. 

City je u više navrata pokušavao da dovede sjajnog Španca, ali svaki put su dobijali negativan odgovor. Ipak izgleda da je sledeće ljeto to koje će Oyarzabalu donijeti veliki iskorak u karijeri i igranje u najjačoj ligi na planeti.Krilo već ima 19 utakmica za reprezentaciju Španije i 5 golova, a navodno odgovara profilu igrača upravo onome što Guardiola traži za svoje novo pojačanje. Oyarzabalu nije strano da igra i na poziciji napadača, a upravo takve igrače Pep i obožava to da mu jedan igrač može pokriti više pozicija.

Jedini problem predstavlja otkupna klauzula koja glasi 80 miliona eura, što trenutno Pep nije spreman da plati, ali se nada da će se dogovoriti na ljeto i za nešto manju cifru dovesti sjajnog univerzalca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.