City na Apeninima pronašao zamjenu za suspendovanog beka: Guardiola želi zvijezdu Rossonera

Manchester City je tokom ljetnog prelaznog roka doveo samo jednog igrača, ali je za usluge tog jednog igrača izdvojeno pravo malo bogatstvo.


Guardiola je razbio kasu i nešto malo manje od 120 miliona eura izdvojio za usluge jednog od najbolji igrača Premier lige iz minule sezone. 

Želio je City još jednu transfer bombu da izvrši, ali Tottenham i Daniel Levy su odbili svaki napad i zvijezdu tima, Harry Kanea, uspjeli zadržati u Londonu. Nije poznato da li će i tokom zimskog prelaznog roka City krenuti u još jedan napad za Englea, ali ono što je poznato jeste da tragaju za novim lijevim bekom.



Benjamin Mendy je suspendovan do daljnjeg, dok se ne dokaže da nije kriv, Guardiola će na raspolaganju uz lijevu aut liniju imati samo Oleksandr Zinchenka. Sjajni Ukrajinac je pokazao da je dostojan dresa koji nosi, ali neće moći sam iznjeti cijelu sezonu.

Stoga je Guardiola rješio da se pojača, a prema navodima CalcioMercata idealnog je pronašao na Apeninskom poluostrvu, tačnije u Milanu. Za oko je zapao sjajni 23-godišnji Theo Hernandez koji je jedan od najbolji igrača kluba iz grada mode.



City ne bi trebao imati veliku konkurenciju za dovođenje Francuza, jer jedini zainteresovani klub je bio PSG, ali su oni zadnjeg dana prelaznog roka uz lijevu aut liniju doveli sjajnog igrača Sportinga Nuna Mendesa i to na pozajmicu sa pravom otkupa. 

Prema tome City ima otvoren put da dovede Hernandeza na zimu, a prema Transfermarktu njegova vrijednost iznosi 50 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.