Spursi odustaju od Lautara i okreću se alternativi: Najbolji mladi igrač Serije A sve bliži Londonu

Dolaskom Nuno Espirito Santa na mjesto trenera i Fabija Paraticija na mjesto sportskog direktora Spursi doživljavaju velike promjene.


Premier liga je počela sinoć, a portugalski stručnjak na klupi Tottenhama još nema kompletiran tim za sezonu. 

U London su stigli Pierluigi Gollini, Bryan Gil i Cristian Romero i vidićemo kako će se pojačanja pokazati. Espirito Santo nema namjeru stati samo na ova 3 pojačanja nego želi još kako kako bi što konkurentniji sastav napravio.Ostrvski mediji javljaju da City još nije odustao od Harry Kanea i uveliko se zamjena traži za sjajnog Engleza. Prvi na spisku je bio Lautaro Martinez, ali igračev agent je jasno dao do znanja da Argentinac ostaje u Interu i naredne sezone. 

Međutim, Tottenham se okreće alternativi, a riječ je o reprezentativcu Srbije i igraču Fiorentine Dušanu Vlahoviću. Vlahović je minule sezone proglašen za najboljeg mladog igrača Serije A čime je skrenu pažnju na sebe.Navodno su Spursi već ušli u konkretne razgovore sa Violom i transfer bi se mogao dogoditi do kraja mjeseca. Nuno Espirito Santo je spreman čak da upari dvojac Vlahović-Kane ukoliko Englez ne napusti klub. Ako se to desi, Tottenham bi imao jedan od najjačih tandema u napadu sigurno. 

Fiorentina će teško uspjeti zadržati sjajnog napadača i želi što bolje da ga naplati, a navodno cifra je oko 60 miliona koliko traže za Srbina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.