Zbog finansija Bayern ostaje bez sjajnog veznjaka: Goretzka nadomak Premier lige i duplo veće plate

Bayern Munchen u novu sezonu ulazi sa novim trenerom i izmijenjenim igračkim kadrom.


Na mjesto Hansi Flicka je stigao bivši trener Leipziga, Julian Nagelsmann sa kojim bi Bavarski gigant trebao nastaviti dominaciju u Bundesligi. 

Što se igračkog kadra tiče klub je napustio David Alaba koji je kao slobodan igrač otišao put La Lige i Real Madrida. Razlog odlaska leži u činjenici da Bayern nije mogao ispoštovati njegove zahtjeve što se tiče plate, a to je Kraljevski klub iskoristio i doveo ga na Santiago Bernabeu.



Klub je takođe napustio Jermme Boateng, njemu je istekao ugovor i uprava nije spremna da produži saradnju i trenutno je bez kluba. Isti slučaj je i sa sjajnim vremešnim veznjakom Javi Martinezom, ali za razliku od Boatenga Maritinez je već pronašao novi klub, a riječ je o Qatar SC. 

Zbog plate, pored Alabe, klub bi mogao da napusti i Kingsley Coman, a sada prema navodu Bilda i još jedna zvijezda kluba. Navodno se radi o Leonu Goretzki za čije usluge je odmah zainteresovan velikan iz Premier lige, Manchester United.



United je jasno poručio reprezentativcu Njemačke da će dobiti duplo veću platu na Old Traffordu. Goretzki ugovor ističe sledeće sezone i ukoliko Bayern misli da ga ne izgubi u slobodnom transferu sada je pravi trenutak da ga prodaju i zarade na njemu. 

Bayern i Goretzka su održali početne razgovore o produžetku saradnje, ali oni nisu nastavljeni kako je planirano. Prema informacijama Bilda, Bayern je spreman Goretzki ponuditi ugovor vrijedan između 10 i 12 miliona eura po sezoni, dok je United spreman ponuditi čak 20 miliona samo kako bi ga pridobili u svom timu.



Solskjaer smatra da bi upravo 26-godišnji Njemac bio idealna zamjena za Paul Pogbu koji takođe ulazi u poslednju godinu ugovora i sve se više priča o njegovom odlasku iz Manchestera. United se ovo ljeto ne šali i Bayern će imati velike probleme da zadrži Goretzku ukoliko Crveni đavoli stvarno pošalju ponudu po kojoj bi Njemac zarađivao 20 miliona eura godišnje. 

Bayern se odavno nije našao u težoj situaciji u kojoj svojim igračima ne može ponuditi bolje uslove kako bi ih zadržali.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.