Zamjena za Wijnalduma napokon pronađena i to u La Ligi: Otpisani veznjak Atletica nadomak Anfielda

Liverpool je ovo ljeto ostao bez jednog od najboljih igrača u klubu, a isto tako jednog od najboljih veznjaka današnjice.


Anfield je napustio Georgino Wijnaldum koji će od sledeće sezone nositi dres PSG-a, klub koji mu je ponudio veliki novac i koji ima velike ambicije za sledeću sezonu.

On je klub napustio bez obeštećenja, a ostavio Jurgen Kloppa u velikim problemima da pronađe adekvatnu zamjneu. Pominjala su se razna imena, ali za sada još niko nije stigao u Liverpool. Prema posljednjim informacijama od strane španskih novina AS, Liverpool je pojačao svoje interesovanje da dovede veznjaka iz Atletico Madrida.



Riječ je o otpisanom Saul Niguezu koji nije u planovima Diego Simeonea i vjerovatno će ovo ljeto napustit Wanda Metropolitano stadion. Za njegove usluge je zainteresovan i Manchester United, ali Klopp želi što prije da završi posao i otme veznjaka Solskjaeru. Klopp svim silama želi sjajnog Španca da vidi već ovo ljeto u svom timu. 

Saul prema Transfermarktu virijedi 40 miliona eura, a sigurno da bi ga Liverpool mogao dobiti i za nešto manje novca.

Liverpool pod hitno mora pronaći idealno rješenje na sredini terena kako bi u sledeću sezonu ušli sa velikim ambicijama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.