Sve za Mbappea: Totalna rasprodaja u Realu, Unitedu pored Varanea ponuđena još jedna zvijezda

Manchester United i Real Madrid su već u odmaklim pregovorima oko sjajnog veznjaka Raphaela Varanea.


Varane je sam nekoliko puta izjavio da želi napustiti Santiago Bernabeu jer mu je ponestalo motiva u La Ligi. 

28-godišnji Francuz je sa Realom osvojiio sve što se može osvojiti i sada želi da krene dalje u svojoj karijeri. Prema navodima španskih medija klubovi su se skoro dogovorili i Varane će stići na Old Trafford kao novi partner Harry Maguirea.



Tim iz Manchestera će njegov transfer koštati oko 50 miliona eura. Dobro je poznato svima da je prva želja Florentino Pereza ovo ljeto da u klub dovede Kylian Mbappea koji već nekoliko puta odbija da produži novi ugovor. 

Ono što je problem za Kraljevski klub jeste to da nemaju novca da završe transfer i zbog toga žele još da prodaju igrača. Prema navodima The Mirrora, Unitedu su ponudili pored Varanea i Vinicius Juniora samo kako bi obezbjedili novac i ovo ljeto doveli sjajnog Francuza u Madrid.



Navodno je Real odredio cijenu od 80 miliona eura za sjajnog 21-godišnjaka. Međutim, United koji je nedavno doveo Jadon Sanchoa za malo više od 80 miliona ipak prevelik zalogaj. Ole Gunnar Solskjaer trener Uniteda bi radije da Vinicius dođe na pozajmicu sa mogućnošću kupovine, ali ipak Realu je potreban novac odmah. 

Vinicius je odličan fudbaler koji je u Real stigao 2017. godine iz redova Flamenga. Do sada je odigrao 118 utakmica za Real i pri tome postigao 14 golova i 23 puta bio asistent.

Unitedu je prije svega potreban samo Varane, a ima zaista sjajne igrače koji pokrivaju poziciju koju igra Vinicius Junior i mislimo da nije realno da Solskjaer dovede i Brazilca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.