Sjećate se Giovinca: Bio je zvijezda Serije A pa otišao iz Europe, a danas blizu velikog povratka na Apenine

Sebastian Giovinco je igrač koji je bio zvijezda Serije A, ali se ipak odlučio napustiti Apenine i okušati se van Europe.


Karijeru je započeo u Juventusu, a pored Bianconera nastupao je malo za Empoli kao pozajmljen igrač i ostavio je dubok trag u Parmi. 

U februaru 2015. godine je napustio Juventus i Europu i otišao put Amerike, tačnije u MLS i Toronto gdje je nastupao veoma uspješno do januara 2019. godine. Tada prelazi u Saudisku Arabiju u klub Al-Hilal gdje i danas igra, a sada ima mogućnost povratka na velika vrata u Seriju A. Prije godinu dana bio je veoma blizu povratka u Italiju i to u svoj bivši klub Parmu, ali ipak transfer se nije ostvario i on je ostao u Al-Hilalu.



Sada Spezija želi 34-godišnjeg Giovinca u svom napadu. Italijanu je preostalo još samo 6 mjeseci ugovora sa klubom iz Saudiske Arabije i postoji velike šanse da ga Spezija pridobije za početak sledeće sezone. Sam Giovinko je u nekoliko navrata izjavio da bi želio da se vrati na mjesto odakle je sve počelo, a izgleda da je danas veoma blizu toga. 

Omaleni napadač je u svojoj karijeri u Seriji A odigrao 190 utakmica pri čemu je postigao 40 golova i 38 puta bio asistent.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.