Pioli na pragu gubitka sjajnog veznjaka: Velikan iz Serije A kvari posao Atalanti i završava transfer

Milan je nakon dugo vremena uspio da izbori Ligu prvaka i ukoliko misle da pariraju daleko jačim timovima moraće se dobro pojačati.


Ipak to neće biti ni malo lako, jer trenutno klub napušta više igrača nego što dolaze u grad mode. 

Pioli je na velikim mukama zbog toga, klub su napustili Gianluigi Donnarumma sjajni golman koji je je otišao za boljim uslovima u PSG. Nije dugo Milan čekao na zamjenu i ona je stigla iz prvaka Ligue 1, Lillea. Radi se o sjajnom Francuzu Mike Maignan, koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje lige.



Drugi ko je napustio klub jeste turski reprezentativac Hakan Calhanoglu veznjak koji stvara veliki problem jer zamjena još nije pronađena. A sada prema navodima Calciomercata mogli bi ostati bez još jednog veznjaka. 

Radi se o Tommaso Pobegu veznjaku koji je minule sezone proveo na uspješnoj pozajmici u Speziji. On je na 20 utakmica koliko je odigrao postigao visokih 6 golova, a po povratku u Milan bi mogao sada trajno da ih napusti. Za njegove usluge je bila Atalanta zainteresova, ali zbog neodlučnosti to želi da iskoristi Fiorentina.



Rossoneri se nadaju da bi njegovom prodajom mogli zaraditi novčana sredstva koja bi dalje upotrebili za nova pojačanja. Pioli izgleda da nema puno povjerenje u mladog Italijana i spreman je da ga se odrekne ovo ljeto. Prema istom izboru Milan se nada da bi njegovom prodajom mogao dobiti oko 15 miliona eura. Što za igrača koji nije odigrao još minute za prvi tim Milana veoma odlična. 

Pioli i Maldini znaju najbolje šta rade i sa njegovom prodajom sigurno bi u vezni red doveli nekog igrača sa iskustvom igranja u Ligi prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.