Mourinho sprema strašan tandem u špicu: Cavani i otpisana zvijezda PSG-a za nikad jaču Romu

Jose Mourinho nakon otkaza u Tottenhamu na novi angažman nije dugo čekao, a nakon samo nekoliko sedmica je imenovan za novog trenera Rome.


Portugalski stručnjak želi odmah u prvoj sezoni da napravi odličan rezultat i krenuo je u veliku rekonstrukciju tima. 

Uprava mu je dala svu slobodu i on želi da napravi tim, baš onako, po svom ukusu. Za sada u klub je stigao golman Rui Patricio, ali na tome naravno Mourinho ne misli stati. Sastavio je on spisak želja, koga bi sve želio da vidi na Olimpicu ovo ljeto.



Jose smatra da mu je potreban jedan vrhunski napadač, iako u špicu ima Edin Džeka. Prva želja mu je Edinson Cavani iz Manchester Uniteda, koga bi Mourinho rado volio da vidi u svom napadu. On se nada da će do kraja prelaznog roka ipak uspijeti doći do 34-godišnjeg Urugvajca, ali za sada su velike komplikacije oko realizacije transfera.

Pored njega on želi da dovede i otpisanu zvijezdu PSG-a, a radi se o Mauro Icardiju koji nije u planovima Mauricija Pochettina. Argentinac zna da će ove sezone većinom ulaziti sa klupe i spreman je da napusti Pariz. Problem je što PSG nije spreman da ga proda, ali izgleda da će morati kako bi rasteretili budžet koji je preopterećen dolaskom velikog broja zvijezda.



Parižani za usluge Icardija će navodno tražiti 30 miliona eura, što je više nego prihvatljiva cifra za klub iz Rima. Roma je navodno već započela razgovore sa PSG-om i navijači se nadaju da bi Mourinho mogao ovo ljeto da upari Icardija i Cavanija u špic.

Njih dvojica u špicu bi činili jedan zaista strašan napadački tandem i sa njima bi Mourinho mogao da se nada i osvajanju Serije A već u prvom mandatu na klupi Vučice.

Postoje velike šanse da se ovi transferi dese i u narednim danima ćemo saznati da li je Mourinho zaista "Posebni".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.