Milan se ovo ljeto ne šali: Maldini spremio 30 miliona eura za sjajnog veznjaka kojeg silno želi Pioli

Milan nakon nekoliko sezona posta u Ligi prvaka opet se vraća na velika vrata, a Stefano Pioli želi da napravi ambiciozan sastav.


Trener Rossonera želi da napravi ekipu po svojoj želji koja će moći parirati i daleko jačim timovima u Ligi prvaka. 

Klub su napustile 2 velike zvijezde, golman Gianluigi Donnarumma i veznjak Hakan Calhanoglu. Alternative se moraju pronaći, tačnije za Donnarummu je pronađena i u Milan je stigao 26-godišnji Mike Maignan iz francuskog Lillea.



Turčin je zabio nož u leđa Milanu i prešao u gradskog rivala Intera kao slobodan igrač. Sada Pioli mora pronaći rješenje u veznom redu kako bi nadomjestio odlazak Hakana. Prema TuttoMercatou, Milan je započeo operaciju dovođenja veznjaka i to u dalekoj Rusiji. 

Riječ je o Nikoli Vlašiću sjajnom reprezentativcu Hrvatske koji bi ovo ljeto mogao napustiti CSKA. Vlašić je minule sezone odigrao 26 utakmica i pri tome postigao 11 golova i imao 5 asistencija. To nije ostalo ne zapaženo pa je Maldini odmah ušao u razgovore oko potencijalnog transfera.



Milan bi za 23-godišnjeg Hrvata morao da plati oko 30 miliona eura što se čini kao primamljiva ponuda kada se zna da je pred igračem budučnost. CSKA je Vlašića prije 2 sezone dovela iz Evertona za 15 miliona eura i sada kada bi ga prodali za 30 miliona ostvarili bi odličan profit. 

Vlašić je prema ruskim medijima oduševljen Milanom i ne bi imao ništa protiv toga da tamo nastavi svoju karijeru. 

Pioli zajedno sa Maldinijem zna odlično šta radi i Vlašić se čini kao idealno pojačanje za predstojeće bitke Milana u Seriji A i Ligi prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.