Lewandowski se oprašta od Bayerna: Destinacija je poznata dok Zahavi uveliko traži pravi klub

Robert Lewandowski jedan od najboljih, a po mnogima, i najbolji napadač na planeti u ovome trenutku.


Sa Bayernom je osvojio sve što se moglo osvojiti i sigurno da je došlo do zasićenja u njegovoj karijeri.

Prema navodima njemačkih medija u bliskoj budućnosti fenomenalni Poljak bi mogao da napusti Alianz Arenu. Napadač vjeruje da je njegovo vrijeme u Bayernu prošlo i da je vrijeme da krene dalje gdje će imati veći motiv. Navodno je već pozvao svog agenta Pini Zahavija da mu pronađe novi klub.



Destinacija je prema svim navodima poznata, a to je Premier liga. Za klub će se pobrinuti jedan od najkontraverzinijih i najuticajnijih fudbalskih agenata na planeti. Prema istim izvorima trenutno u prvom redu jeste a ko drugi nego Manchester City. 

Guardiola veoma cijeni Poljaka i pod hitno mu je potreban jedan odličan napadač. Sergio Aguero je napustio klub, a Pep ima velikih prepreka oko dovođenja Harry Kanea na Etihad. Mogao bi trener Cityja odustati od Engleza i okrenuti se Lewandowskom.



Navodno cijena koju bi City morao da izdvoji za 32-godišnjeg Poljaka jeste oko 70 miliona eura, što je daleko niža od one koju će morati dati za Kanea. Navodno su razgovori veoma aktivni, a Cityju u prilog ide to što Lewandowski ima želu da se okuša u najjačoj ligi na planeti. 

Minule sezone je sjajni napadač i oborio rekord Gerd Mullera po broju postignutih golova u jednoj sezoni u Bundesligi.

Poljak je minule sezone brojao do broja 41 u samo 29 utakmica koliko je odigrao. Ako se desi da tigne u plavi dio Manchestera sigurno će imati šta da pokaže i u najjačoj ligi na planeti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.