City spremio veliku čistku u timu: 4 igrača se nalaze na izlaznim vratima, a velikan iz La Lige želi Laportea

Danas je skoro svaki klub pogođen finansijskom krizom izazvanom korona virusom, neki manje neki više, a kriza nije zaobišla čak ni Manchester City.


Kako bi koliko toliko ublažili krizu Pep Guardiola je spreman ovo ljeto da se odrekne nekolicine igrača kako bi rasteretio budžet.

Najviše City to radi iz razloga što su spremni ovo ljeto da potpišu 2 nova igrača svijetske klase. Riječ je o Harry Kaneu i Jack Grealishu za koje bi klub trebao izdvojiti između 150-200 miliona eura. Radi se zaista o velikoj cifri, ali Guardiola vjeruje da bi se prodajom nekih igrača obezbjedila sredstva da se krene u konkretan napada na velike zvijezde Premier lige.



Španski stručnjak na klupi Građana smatra da bi sa njima dvojicom u timu mogao napasti trofej u Ligi prvaka koji klubu nedostaje. Prema navodima ostrvskih medija, Guardiola je izdvojio 4 igrača koja će ovo ljeto staviti na transfer listu i pokušati prodati. 

Riječ je o Raheem Sterlingu, Bernardo Silvi, Riyad Mahrezu i Aymeric Laporte. Pep smatra da bi njihovom prodajom zaradio potreban novac koji bi uložio u Kanea i Grealisha. Sjajni defanzivac je u drugom planu kod Guardiole, a za njegove usluge najviše interesovanje je pokazao Ronald Koeman i Barcelona.



Barci je potreban jedan odličan štoper i Holanđanin smatra da je upravo Laporte taj koji bi donio čvrstinu u odbrani Katalonskog kluba. Nije ni Barcelona u ništa boljoj finansijskoj situaciji, ali prvi čovjek bi nekako pronašao sredstva za njegov potpis.

Guardiola je odlučan ovo ljeto da napravi napokon tim koji će donijeti taj dugo očekivani trofej Lige prvaka u plavi dio Manchestera.

Pravo je pitanje da li će i koga uspjeti prodati, ali zainteresovanih klubova ima samo je problem koju će cijenu City odrediti za svoje zvijezde.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.