Bayernu nepotreban, a u Španiji veoma poželjan: Velikan La Lige želi iskusnog Boatenga u defanzivi

Bayern Munchen je ovo ljeto ostao bez nekoliko veoma bitnih i iskusnih igrača koji su minule sezone bili dio tima Hansi Flicka i osvajanja Bundeslige.


Klub je napustio David Alaba koji je kao slobodan igrač otišao u Real Madrid, dok iskusnim Jerome Boatengu i Javi Martinezu nije ponuđen novi ugovor. 

Boateng je trenutno bez kluba, dok je sjajni Martinez otišao u Qatar SC sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Svi su se iznenadili kad Njemcu nije ponuđen novi ugovor, ali zato sada neki velikani zadovoljno trljaju ruke jer imaju iskusnog štopera na raspolaganju da dovedu ovo ljeto.



Iskusni štoper je bio meta Rome i Tottenhama, ali ništa konkretno nije bilo i od transfera za sada nema ništa. Perma navodima španskih medija, sada je Sevilla u Boatengu prepoznala idealno rješenje za narednu sezonu u odbrani. Najviše zbog toga što njihov trenutni štoper je veoma blizu odlaska sa Ramon Sanchez Pizjuana, a  riječ je o Jules Koundi. 

Sveilla Boatenga smatra njegovim nasljednikom, a u klub bi stigao bez obeštećenja. 32-godišnji štoper sigurno ima šta još da pokaže na fudbalskim terenima. Sledeće sezone će tim iz andaluzije igrati Ligu prvaka i svakako da bi im Boateng svojim iskustvom dobro došao svima u klubu.



Sa Bayernom je osvojio sve što se može osvojiti i mogao bi dosta pomoći mladim igračima ukoliko odluči karijeru nastaviti u Sevilli. Za Bavarskog giganta je odigrao 363 utakmice i pri tome postigao 10 golova i 25 puta bio asistent. 

Sevilla bi njegovim dolaskom sigurno bila samo na dobitku, a njegov dolazak za sada isključivo zavisi o odlasku 22-godišnjem Koundeu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.