Arsenal ne misli Maddisona zauvijek čekati: Alternativa već spremna i nalazi se u prvaku Ligue 1

Arsenal je ovo ljeto veoma aktivan na transfer tržištu, a razlog tome jeste što Mikel Arteta želi napraviti tim koji će se boriti za trofeje narednih sezona.


Arteta polako sklapa kockice i pravi jedan zaista ambiciozan tim koji bi se trebao sledeće sezone boriti za sami vrh Premier lige.

Neće to biti ni malo lako uklopiti sve nove igrače koje želi Špranski trener, ali on vjeruje da će to sve uspijeti. Klub je veoma bliu potpisa sjajnog defanzivca Brightona, Ben Whitea. Defanzivna linija je bila prioritet što je Arteta odmah sredio dolaskom reprezentativca Engleske.



Sada na red dolazi vezni red gdje će Arsenal ostati po svemu sudeći bez Granit Xhake koji će napustiti Emirates i otići u Romu kod Jose Mourinha. Već ranije su ostali bez Martina Odegaarda i Dani Ceballosa koji su u klubu bili pozajmljeni igrači i sada se vraćaju u Real Madrid. 

Arsenal je pikirao zvijezdu Leicestera, James Maddisona, koga Arteta smatra idealnim rješenjem na sredini terena. Međutim, bliži se početak prvenstva i Arteta ne misli čekati zadnji trenutak da ga dovede. Alternativa je već spremna ako u narednih nekoliko dana ne bude nekih pomaka oko transfera Maddisona.



Zamjena za Maddisona je Renato Sanches igrač Lillea sa kojim je pokorio Ligue 1 i u zanimljivoj završnici ispred PSG-a podigli trofej prvaka Francuske. Topnici imaju dobar odnos sa Lilleom nakon što su ne tako davno kupili Nicolasa Pepea i Gabriela Magalhaesa, a smatraju da će im to pomoći da lakše dođu do Sanchesa, navodi Daily Mail. 

Portugalski reprezentativac je dolaskom u Bayern Munchen unazadio svoju karijeru, ali na svu sreću odlazak u Lille mu je karijeru vratio na pravi put. Sanches sada pokazuje sav svoj raskošni talenat koji ga je krasio prije dolaska u Bayern.



Karijera mu je krenula opet uzlaznom putanjom, a dolazak u Premier ligu bi bio veliki iskorak u njegovoj karijeri.Prema Transfermarktu 23-godišnji Portugalac je procijenjen na 30 miliona eura što je znatno manja cijena od one koju bi trebali dati Leicesteru za Maddisona.

Prioritet je Maddison, a pravo je pitanje ko bi se bolje uklopio u sistem koji gaji Španski stručnjak.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.