2 velikana iz Londona žele Koemanovu rezervu: 17 utakmica za klub su dovoljne da se ode u Premier ligu

Ronald Koeman je bio na ivici otkaza, ali ipak je dobio puno povjerenje prvog čovjeka Joan Laporta i naredne sezone će biti na klupi Barcelone.



Finansijska kriza nije zaobišla ni Katalonskog giganta koji se nalazi u jako neugodnoj finansijskoj situaciji pred početak nove sezone. 

U klub su došla zaista zvučna imena poput Memphis Depaya, Sergio Aguera i Erica Garcije, ali svako od njih je u klub došao kao slobodan igrač. Na Barceloni je bilo da igračima ponudi platu koju će prihvatiti što se na kraju i desilo. Potpisivanjem novog ugovora sa Lionel Messijem Koeman će imati veoma jaku ekipu za narednu sezonu.



Prema navodima španskih medija, klub želi da se rješi nekolicine igrača koji imaju visoke plate, a klubu ništa ne doprinose kako bi rasteretili budžet. Prvi na listi su Ousmane Dembele, Miralem Pjanić, Antoine Griezmann, ali cijena koju bi zainteresovani klubovi trebali izdvojiti za njih su previsoke.

2 velikana iz Premier lige nisu zainteresovani ni za jednog od trojice nego za rezervnog golmana Barcelone. Riječ je o Netu koji je iz Valencije prije 2 godine stigao za visokih 26 miliona eura, a on Koemanu grije klupu. Za usluge 32-godišnjeg Brazilca su zainteresovani Arsenal i Tottenham. Arteta je trener koji voli da se akcije započinju od golmana, a to sa Bernd Lenom nije najbolje izgledalo i spreman je da ga zamjeni.



Dok situacija kod Tottenhama je ta da se vidi pad forme Huga Llorisa i da mu je potrebna adekvatna zamjena u narednom periodu. Sportki direktor Fabio Paratici smatra da je Neto idealan za to. Neto je od kako je došao na Nou Camp odigrao svega 17 utakmica za Barcelonu. ali je to izgleda dovoljno velikanima iz Londona da ga žele potpisati već ovo ljeto. 

Ako je vjerovati navodima Mundo Deportiva, Arteta i Arsenal su u velikoj prednosti u odnosu na Tottenham, ali sačekajmo konkretan potez nekog od klubova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.