Sane, Coman i Gnabry nisu dovoljni: Nagelsmann pronašao još jedno krilo u Werderu iz Bremena

Bayern Munchen je odbarnio titulu u Bundesligi i sa novim trenerom ulaze u sledeću sezonu.


Hasi Flicka će zamijeniti dojučerašnji trener Leipziga Julian Nagelsmann i Bayern sa njim želi da nastavi uspješan nizu u Bundesligi i bolje rezultate u Ligi prvaka. 

Bayern je i prije dolaska novog trenera angažovao jedno pojačanje i to upravo iz Leipziga a riječ je o Dayotu Upamecanu koji će opet sarađivati sa Nagelsmannom. Pored njega Bayern radi na novim pojačanjima a prema navodima Bilda pronašli su još jedno.



Ako je vjerovati njemačkom Bildu, Bayern je zainteresovan za igrača Werder Bremena a u pitanju je Milot Rashica. Pored Bayerna za njegove usluge zainteresovan je još jedan Bundesligaš, a radi se o Eintracht Frankfurtu. 

Rashica je prije oko godinu dana bio izuzetno tražena roba na transfer pijaci, a njegova cijena je tada išla i do 35 miliona eura. Međutim učestale povrede i dosta loše partije u minuloj sezoni gdje je postigao svega 3 gola učinile su da interesovanja za njega malo utihnu.



Ova zainteresovanost, ako je vjerovati Bildu, obradovaće čelnike tima iz Bremena koji već duže vrijeme pokušavaju da prodaju svog najvrijednijeg igrača. A razlog zašto žele da ga prodaju je jednostavan. 

Werder je ispao iz lige i pod hitno moraju da smanje troškove i formira tim za takmičenje u nižem rangu.Bayernu je potreban još jedan krilni napadač nakon odlaska Douglas Coste. Coman, Gnabry i Sane nisu dovoljni za rotaciju i borbu na tri fronta, zbog čega Nagelsmann želi još jednog ofanzivca.



Ispadanjem u drugu ligu aktivirala se otkupna klauzula koja iznosi svega 15 miliona eura. Međutim, kako tvrdi Bild, Bayern nije spreman ni toliko da plati, nego je ideja da ga dovedu ili na pozajmicu ili da plate samo 10 miliona.

Sačekajmo početak prelaznog roka i da vidimo hoće li Bayern uspijeti dovesti ili možda čak Eintracht.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.