Sancho nikad bliži Unitedu: Dortmund već pronašao zamjenu u Eredivisie od čak 40 miliona eura

Jadon Sancho je igrač koga United već zadnjih par rokova pokušava dovesti, ali nikako u toj namjeri da uspiju.


Izgleda da je ovo ljeto upravo to u kome će mladi reprezentativac Engleske napustiti Dortmund i doći na Old Trafford. 

Prema navodima ostrvskih medija, Sancho i United su se dogovorili oko ličnih uslova, ostaje još samo da se klubovi dogovore oko iznosa koji će Crveni đavoli morati da uplate na adresu kluba sa Signal Iduna Parka.



Da je i Dortmund svjestan da će ovo ljeto izgubiti jednog od najboljih igrača, govri i to da su već krenuli u potragu za Sanchovom zamjenom. Prema navodima Todu Fichajesu, zamjena je već pronađena, a ona se nalazi u holandskoj Eredivisie. 

Radi se o igraču PSV-a, Donyell Malenu, koga uprava Dortmunda smatra kao idealnu zamjenu za već otpisanog 21-godišnjeg Sancha. Prema istim navodima, Dortmund je već uspostavio kontakt sa PSV-om oko potencijalnog transfera i prema Fichajesu transfer bi mogao biti ubrzo i realizovan.



Isti izvještaj navodi da bi Dortmund za 22-godišnjeg Malena trebao izdvojiti oko 40 miliona eura, to neće biti nikakav problem za klub iz Dortmunda, jer će zaraditi ogroman novac prodajom engleskog reprezentativca. 

Ono što je sigurno jeste to da će Dortmund napustiti jedan zaista odličan igrač, ali 22-godišnji Holanđanin se čini kao idealna zamjena u ovome trenutku. 

Malen ove sezone ima fenomenalnu statistiku gdje je na 45 utakmica strijelac bio čak 27 puta i pri tome dodao 10 asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.