PSG kvari posao na kojem je Koeman radio godinu dana: Veznjak Liverpoola nadomak Pariza

Prvi čovjek Barcelone Joan Laporta je donio konačnu odluku da će Ronald Koeman ostati trener i sledeće sezone.


Sada kada je poznato da će holandski stručnjak i sledeće sezone predvoditi tim, krenuo je u akciju pornalaženja novih pojačanja.

Prije nego što se počelo pričati o mogućem odlasku sa mjesta trenera Koeman je želio da dovede u svoje redove Memphis Depaya i Georginio Wijnalduma. Oni su i dalje prve želje samo što je sada situacija malo drugačija. Naime, u trku za Liverpoolovim veznjakom se ozbiljno uključio i viceprvak Francuske, PSG.



Wijnaldum je dugo u pregovorima sa Barcelonom i svi su mislili da je stvar gotova da se samo čeka službena potvrda. Međutim, ako je vjerovati jednom od najboljih stručnjaka za transfere Fabriziu Romanu, Wijnaldum bi mogao da završi u Parizu. 

Romano tvrdi da je PSG holandskom reprezentativcu ponudio puno veću platu i da je sada bliži Parku Prinčeva, iako je Bacelona na transferu radila godinu dana. Za sada nije poznato koju je cifru ponudio PSG, ali izgleda da će 30-godišnjem Wijnaldumu novac biti presudan.



Wijnaldum je trenutno sa reprezentacijom na pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo, a selektro Frank De Boer je izjavio kako do Eura želi da njegovi igrači riješe svoje statuse u klubovima kako bi se mogli maksimalno posvetiti reprezentaciji. 

Zbog toga bi Wijnaldumova odluka mogla saznati u narednih par dana, tako tvrdi Romano.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.