Perišić na izlaznim vratima Intera: 2 opcije u igri među kojima i povratak na Alianz Arenu

Ivan Perišić bi samo nakon jedne sezone mogao da napusti Inter, klub sa kojim je minule sezone osvojili Scudetto nakon 11 godina čekanja.


Inter zbog velikih finansijskih problema želi da se riješi nekolicine igrača kako bi rasteretili budžet.

Godišnja plata Perišića iznosi 5 miliona eura, što je sigurno veliko opterećenje za velikana kakav je Inter. Zato su spremni da se riješe i koliko toliko rasterete budžet. Prema navodima italijanskih medija, nakon samo jedne sezone Perišić bi se mogao vratiti u Bundesligu tačnije Bayern Munchena.



32-godišnji Perišić je bio dio ekipe Bayerna u sezoni 2019/20 kada su osvojili Ligu prvaka. On je tada za Bayern nastupao kao pozajmljen igrač Intera, i za veoma kratko vrijeme pokazao sav svoj kvalitet koji posjeduje. 

Bayern će napustiti Douglas Costa to je sigurno, a trener Bayerna Julian Nagelsmann smatra da bi upravo Perišić mogao da popuni tu prazninu i čini se kao odlično rješenje na krilu, jer u borbi na tri fronta neće moći to iznijeti sami Sane, Coman i Gnabry.



Nije Bayern jedini koji je zainteresovan za hrvatskog reprezentativca, navodno još jedan Bundesligaš želi Hrvata u svojim redovima. Radi se o Herthi iz Berlina koja je spremna se takmičiti sa Bavarcima za potpis Perišića.

Pred nama je sada Europsko prvenstvo, a poslije će se sigurno viditi gdje će završiti sjajni Perišić.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.