Najbolji strelac MLS-a na cijeni: Everton i Tottenhem zainteresovan za novog Suareza

Everton i Tottenham su klubovi koji trenutno nemaju trenera, ali i pored toga su krenuli u potragu za novim pojačanjima.


Everton je napustio Carlo Ancelotti koji je prihvatio poziv Kraljevskog kluba, dok je Tottenham bez glavnog trenera od kako je Levy dao otkaz Mourinhu.

Kako navodi Telegraph, želja klubova iz Londona i Liverpoola jeste urugvajski napadač koji trenutno nastupa u Los Angeles Galaxyju. Radi se o 23-godišnjem Diego Rossiju koga inostrani mediji nazivaju još i "novim Suarezom".



Rossi je prošle sezone bio najbolji strelac MLS-a sa 14 golova, čime je i skrenuo pažnju na sebe. Everton i Tottenham ne bi trebali puno da plate za njegov transfer. Prema istom izvoru njegova cijena bi iznosila 12 miliona eura, što za velikane Premier lige ne predstavlja nikakvu prepreku. 

Navodno ovi klubovi žele Rossija kao rezervnog napadača, jer ako Harry Kane ostane sigurno da neće imati mjesta u prvoj postavi. Dok situacija kod Karamela identična, teško da će Rossi imati puno mjesta pored Dominic Calvert-Lewina.



Tako da bi ga klubovi vjerovatno koristili kao džokera sa klupe. Rossi bi tako preuzeo ulogu rezervnog igrača od, sa jedne strane Carlos Viníciusa koji se vraća u Benficu sa pozajmice, a sa druge strane od Joshua Kinga kome Everton planira da raskine ugovor.  Rossi je prošao sve mlađe selekcije Urugvaja, ali i dalje čeka debitantski nastup u seniorskoj selekciji. 

Urugvajac je napusti Penerol 2018. godine kada je došao u Los Angeles što mu je bila odskočna daska u karijeri i zahvaljujuću sjajnim partijama skrenuo je pažnju klubova preko bare.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.