Mancini u velikom problemu dan uoči Eura: Sjajni veznjak se povrijedio na samom kraju treninga

Pred nama je Europsko prvenstvo koje si jedva čekamo, a ono počinje 11.06. i traje do 11.07.2021. godine.


Reprezentacije su uoči Eura odigrale nekoliko prijateljskih mečeva za cilj da selektori vide sa čime raspolažu i da se koliko toliko uigraju.

Velike probleme u održavanju Eura pravi pandemija kornona virus, pa iz tog razloga ovo Europsko prvenstvo će biti dosta drugačije od ostalih. Selektori su imali pravo da pozovu veći broj igrača nego što je to bio slučaj prethodnih godina.



Nije pandemija jedini problem, reprezentacija Italije i selektor Mancini  su se suočila sa velikim problemom dan uoči prvenstva. Naime, njihov veznjak i jedan od najboljih igrač Lorenzo Pellegrini se povrijedio i za njega Europsko prvenstvo je završeno. Navnodno, 24-godišnji Pellegrini je u posljednjim trenutcima treninga požalio na povredu koja je ozbiljnije prirode. 

Tako da prije prvenstva Mancini se susreće sa velikim problemom u veznom redu. Otkako je preuzeo Azzure, Roberto Mancini je reprezentaciju zaista preporodio i igraju odličan fudbal. Dovoljan je dokaz da imaju niz od 26 utakmica bez poraza i jedni su od favorita za osvajanje Eura.



Reprezentacija Italije je danas stigla u Rim gdje ih sutra očekuje meč, kojim će i otvoriti Europsko prvenstvo. Oni će se u sutrašnjem meču sastati sa reprezentacijom Turske u 21 čas po srednjoevropskom vremenu, a meč će biti odigran na stadionu Olimpico. 

Bez obzira na povredu Pellegrini će ostati uz ekipu i biti im velika podrška. Italija se nalazi u grupi još pored pomenute Turske sa Švajcarskom i Velsom, a za očekivati je da Azzurri prođu dalje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.