Liverpool pronašao pojačanje u Hoffenheimu: Klopp želi novog Ballacka

Klopp ovo ljeto ostaje bez sjajnog veznjaka Georginio Wijnalduma koji napušta Anfield i postaće novi igrač PSG-a.


On je gotovo bio viđen kao novi igrač Barcelone, ali u posljednji trenutak se uključio PSG i višemilionska ponuda, Wijnalduma je ipak odvela u Pariz.

Sada Klopp želi da ojača vezni red i nadomjesti nedostatak jednog od najboljih veznjaka današnjice. Ukoliko njemački stručnjak misli da parira klubovima u Premier ligi i Ligi prvaka, ovaj prelazni rok mora da odradi na najbolji mogući način.



Klopp je veznjaka pronašao u Bundesligi tačnije u Hoffenheimu i smatra da je to idealna zamjena za Wijnalduma, navodi Liverpool Echo. Radi se od 21-godišnjem Christoph Baumgartneru, koga već nazivaju novi Michael Ballack, a svi znamo ko je bio legendarni njemački reprezentativac.

Liverpool još nije poslao konkretnu ponudu za Baumgartnera, ali se prema istom izvoru ona bi mogla da stigne u Hoffenheim u nadednim danima. Reprezetnativac Austrije je trenutno procjenjen na 20 miliona eura, ali ukoliko bude imao važnu ulogu u reprezentaciji na Euru, njegova cijena bi sigurno mogla skočiti.



Ono što predstavlja problem jeste da Austrijanca prati i veliki rival Liverpoola, Manchester United gdje Solskjaer takođe želi novog Ballacka na Old Traffordu. Bautgartner je ove sezone postigao 9 golova i ima 7 asistencija na 41 utakmici koliko je odigrao u svim takmičenjima.

Ako bude malo ličio stilom igre na Ballacka, pred Baumgartnerom je sigurno fenomenalna karije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.