Lazio nakon trenera ostaje i bez Corree: 3 velikana iz Londona žele sjajnog veznjaka

Lazio je ostao bez trenerea, Simeone Inzaghija, koji je na opšte iznenađenje mnogih postao novi trener Intera.


Nije Lazio dugo čekao da imenuje novog trenera, jer je Mauricio Sarri zamjenio Inzaghija na klupi i on će predvoditi Biancoceleste u narednoj sezoni.

Sarri je odmah dao ultiamtum upravi da moraju zadržati Sergej Milinković-Savića i Ciro Immobilea, to je bio preduslov da postane trener kluba sa Olimpica. Italijanski trener želi od Lazia da napravi ekipu koja će se boriti za sami vrh Serije A.



Nije jedini problem Sarrija zadržati Immobilea i Milinković-Savića, navodno su 3 velikana Premier lige zainteresovana za fenomenalnog veznjaka Joaquina Corree. Radi se o Tottenhamu i Arsenalu koji žele sjajnog Argentinca već ovo ljeto da dovedu u svoje redove. 

Prema istim navodima, Arsenal je već posalo ponudu tešku 20 miliona eura, a Tottenham želi da pojača ponudu i pokuša preoteti sjajnog veznjaka gradskom rivalu. Tottenham ostaje bez Carlosa Viniciusa i smatra da je upravo Correa taj igrač koji ga može adekvatno zamjeniti.



Nisu Arsenal i Tottenham jedini koji žele argentinskog reprezentativca, klub koji se dovodi u vezu sa Correom jeste još jedan londonski klub, a to je West Ham. Prema istim izvorima za usluge Corree bi se trebalo izdvojiti čak 40 miliona eura. Ipak zadnja je Sarrijeva koji će dati zadnju riječ da li je Correa na prodaju ili nije. 

Correa je ove sezone postigao 11 golova i ima 6 asistencija na 38 utakmica u svim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.