Bio nezamjenjiv u Tottenhamu, pa je ostao bez kluba: Danas Rose karijeru oživljava u novom Premierligašu

Danny Rose je bio nezamjenjiv kako u Tottenhamu tako i u reprezentaciji Engleske, ali onda je sve krenulo naopako.


Nesuglasice sa Mauricio Pochettinom, a kasnije dolazak Jose Mourinha su zapečatili sudbinu 30-godišnjem Roseu. 

Prošlog mjeseca je čak ostao i bez ugovora, ali ipak neće biti puno bez kluba. Kako prenosi ugledni The Atletic, Rose će karijeru nastaviti u novom Premierligašu Watfordu. Rose je u Tottenhamu činio strašan bekovski tandem sa Kyle Walkerom.



Kasnije se pojavila i informacija da ga Guardiola želi u paketu sa Walkerom na Etihadom. Ostao je u sjevernom Londonu, bio jedan od najbitnijih igrača u jednoj od najuspješnijih sezona u istoriji kluba. Kao nagradu za sjajne partije dobija poziv Engleske, da nosi dres nacionalnog tima na Europskom prvenstvu 2016. godine. 

Vrhunac karijere doživljava kada je opet dobio poziv da nosi dres na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, ali nedugo zatim sve kreće naopako i Tottenham napušta kao slobodan igrač. Prvo gubi mjesto u startnih jedanaest još kod Mauricija Pochettina, ali se vratio u prvu postavu u ključnom dijelu sezone 2018/19, kada su Spursi stigli do finala Lige prvaka.



Poslije toga se ozbiljno sukobio sa Mourinhom i vrlo brzo je postalo jasno da je završio svoju epizodu u Tottenhamu. Drugi dio minule sezone je proveo na pozajmici u Newcastelu, dok je većim djelom trenirao sa rezervama. 

Sa novim Premierligašem Wotfordom je dogovorio dvogodišnju saradnju i klub će pojačati kao slobodan igrač.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.