Arsenal pronašao idealno pojačanje u Manchesteru: Zaboravljeni veznjak Uniteda velika želja Artete

Arsenal se suočava sa velikim problemima, prvi put nakon 26 godina da nisu izborili neko od europskih takmičenja što je veliko razočarenje za klub i navijače.


Arteti je pružena još jedna šansa da pokuša klub vratiti tamo gdje mu je mjesto, a to je u sami vrh Premier lige. 

Trener popularnih Topnika je spreman da učini sve da opravda ukazanu šansu, a zato su mu potrebna velika pojačanja za narednu sezonu. Prema navodima 90min, Arsenal je kontaktirao Manchester United i raspitivao se o transferu zaboravljenog veznjaka.



Radi se od Donnyju van de Beeku, koji iza sebe ima veoma tešku sezonu u kojoj je jedva dobijao šansu kod trenera Ole Gunnar Solskjaera. Van de Beek je pokazao ograman potencijal u Ajaxu, što ga je i preporučilo Unitedu u kome nije uspio opravdati očekivanja.

Arsenal je navodno spreman ponuditi Van de Beeku ponuditi novu priliku i stalno mjesto u prvih jedanaest, jer Arteta vjeruje da on itekako ima šta da pokaže na terenu i da mu nije mjesto na klupi za rezervne igrače. Arteta smatra da bi Van de Beeku bilo lakše igrati na Emiratesu, jer ne bi imao toliki pritisak koliki ima na Old Traffordu.



Arsenalu je potrebna zamjena za Odegaarda i Ceballosa, koji su u klubu igrali kao pozajmljeni igrači i sada se vraćaju nazad u Real Madrid. 24-godišnji Holanđanin se u Unitedu za mjesto u timu mora boriti sa Fernandesom i Pogbom, dok bi u Arsenalu sigurno bio glavni zvjezda tima. Ovo ne bi bio prvi put da Arsenal i Manchester posluju, oni su već nekoliko puta razmjenjivali igrače. 

Robin van Persie i Alexis Sanchez su otišli put Manchestera, a put Londona su otišli Danny Welbeck i Henrikh Mkhitaryan. 

Cijena nije navedena, ali njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 30 miliona, a podsjetimo se da je on iz Ajaxa u United stigao za cifru od 39 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.