Tuchel prodaje čak 12 igrača: Razlog - Zvijezda Bundeslige

Chelsea se preporodio od kako ih je preuzeo Njemački stručnjak Thomas Tuchel. 


Igraju sjajno pod vodstvom Tuchela a kao rezultat toga jeste i polufinale Lige prvaka gdje igraju sa Real Madridom, i pred revanš u Londonu imaju povoljan rezultat od 1:1. 

Tuchel uveliko razmišlja o pojačanjima i za narednu sezonu, a brojni engleski mediji već uveliko pišu o Erling Haalandu i njegovom mogućem dolasku u Premiership. Haaland je bio povezivan sa svim velikim klubovima, a najnovija glasina je vezana za Chelsea. 



Daily Mail tvrdi da je Haaland glavna želja Tuchela i da je uprava kluba spremna ići na sve ili ništa da ga dovede. U toj namjeri oni su spremni čak da prodaju 12 igrača kako bi zaradili novac koji je potreban za Haalanda. 

Transfer Haalanda u Chelsea bi bio sigurno najveći u klupskoj istoriji, a to bi ih moglo koštati oko 200 miliona eura, ne manje. Spominje se odlazak Tammy Abrahama, Kurta Zoume, Drinkwatera, Zappacoste, Mosesa, Van Ginkela, Tomori i još nekoliko manje poznatih fudbalera Chelsea. 



Uprava se nada da bi na njima mogli zaraditi oko 200 miliona eura, što bi sve odmah usmjerili na dovođenje Haalanda. Međutim, ostaje pitanje da li taj iznos i dalje bio dovoljan za Norvežanina. 20-godišnji Haaland je trenutno jedan od najtražemnijih igrača na transfer pijaci.

Ove sezone Haaland je trenutno na 38 utakmica postigao nevjerovatnih 37 golova pa i ne čudi što bi svaki klub želio njega u napadu.  

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.