Solskjaer krenuo u pohod: United nikad bliže najboljem igraču planete, i to za svega 60 miliona

Manchester United napokon izgleda kao jedan ozbiljan klub koji se bori za trofeje.


Od odlaska velikog Alex Fergusona klub je bio ispod prosjeka, a sada je Solskjaer napokon posložio sve kockice i postali su konkurentni.

Da bi još konkurentniji postali moraju da odrade odlično ljetni prelazni rok. Pominje se mogućnost da će Cavani da napusti klub i preseli se u redove Boce Juniors. Ako se to i desi Solskjaer je pronašao idealno pojačanje za svoj klub. 



Navodno, United ima idealnu priliku da Roberta Lewandowskog dovede na Old Trafford. Naime, napadač Bayerna iz Munchena želi ovo ljeto da napusti klub i preseli se na Ostrvo. Bayern Munchen je navodno već odredio cijenu za svog najboljeg igrača a to je 60 miliona eura. Njemački Bild tvrdi da igračev agent, Pini Zahavi, želi svog klijenta odvesti sa Alianz Arene na kraju sezone. 

Ako zaista i dođe do rastanka između Poljaka i Bayerna, Solskjaer će sigurno učiniti sve da sledeće sezone Lewandowski završi na Old Traffordu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.