Nije se dugo čekalo: Mourinho pronašao novi klub na iznenađenje mnogih

Jose Mourinho nije dugo čekao na novi posao, ni mjesec dana nije trebalo "Posebnom" da pronađe novi klub.


Portugalski trener je prije nekoliko sedmica dobio otkaz u Tottenhamu nakon serije loših rezultata a danas već ima novi klub. 

Roma je danas potvrdila na svojoj zvaničnoj stranici da su postigli dogovor sa Mourinhom koji će preuzeti klub na kraju sezone. Rano jutros je objavljeno da Roma neće produžiti ugovor Paulo Fonseci i da će na kraju sezone da naputi Rim.



Fonseca se nije proslavio ove sezone na klupi Rome, a posebno nakon debakla na Old Traffordu bilo je jasno da će teško ostati trener Rome u narednoj sezoni. Tako da će on napustiti klub kada se završi sezona, a na njegovo mjesto dolazi Mourinho. "Posebni" se tako vraća u Italiju nakon 11 godina i triplete koju je osvojio sa Interom. 

Prije nekoliko dana je i sam najavio mogući povratak na Apenine porukom da voli Inter, ali i da bi prihvatio ponude drugih klubova. 

Sigurno su svi začuđeni odabirom kluba "Posebnog", ali šta drugo očekivati od njega i definitivno će biti zanimljivo gledati ga na klupi Rome.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.