Nakon Boatenga još jedan starosjedioc napušta klub: Ništa od novog ugovora za veznjaka Bayerna

Bayern Munchen će na kraju sezone da doživi velike promjene, kako u igračkom kadru tako i na mjestu trenera. 


Već je poznato da Nagelsmann mjenja Flicka na mjestu trenera, dok u igračkom smislu Alianz Arenu napušta Alaba, Boateng i još nekolicina igrača.

Navodno Bayern je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da još jedan starosjedioc neće dobiti produženje ugovora i da će klub napustiti na kraju sezone. U pitanju je španski fudbaler Javi Martinez, kojem na kraju sezone ističe ugovor i isti neće biti produžen. 



Martinez i Bayern se rastaju nakon 9 sjajnih i trofejnih godina, on je u Bayern došao 2012. godine i pri tome je 8 puta bio prvak Njemačke, 5 puta je osvojio Kup, te 2 puta Ligu prvaka. U redove njemačkog prvaka je došao iz Athletic Bilbao, gdje su ga odlične igre i preporučile Bavarcima.

Još nije poznato gdje će Martinez nastaviti karijeru, spominje se odlazak u MLS, Aziju, ali postoji i opcija povratka u Španiju. Da je cijenjen Martinez govore i riječi hvale koje je uputio Hasan Salihamidžić.



"Martinez je dio istorije Bayerna. Osvajao je titule, rušio rekorde i uvijek će imati posebno mjesto u našem klubu. Bio je drugačiji, igrao je svoju igru, a posebno se sjećam Lige prvaka 2013. godine", rekao je Salihamidžić. Martinez je za Bayern odigrao 163 utakmice i postigao 9 golova, tokom boravka u Munchenu imao je veliki problema sa povredama. 

Ali i uprkos tome uspio je postati jedan od važnijih igrača tokom svog boravka u Bayernu. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.