Koeman sastavio spisak od 6 imena po koje kreće na ljeto: Među njima zvijezde brojnih velikana

Barcelona je u velikoj trci za osvajanje La Lige i može se reći da stvari drže u svojim rukama.


Na 4 kola do kraja Barcelona zaostaje 2 boda za Atletico Madridom, a za vikend ih očekuje derbi na Camp Nou gdje dolazi upravo Atletico. 

U slučaju trijunfa Koeman i družina bi otvorili sebi širom vrata za osvajanju La Lige. Mnogi nisu ni vjeroavli da će se Barcelona boriti za prvo mjesto, jer su dosta loše ušli u sezonu. I dok se velika bitka vodi za to prvo mjesto, Koeman se već okreće prema ljetnom prelaznom roku. 



Navodno španski mediji su otkrili spisak igrača koje Koeman želi dovesti na Camp Nou sledeće sezone. Na spisku se prema navodima nalazi 6 igrača koje Koeman želi u svom timu. Od ranije je poznato da se Eric Garcia želi vratiti u Španiju, on nije produžio ugovor sa Cityjem i vjerovatno će se pridružiti Barceloni na ljeto, i jedan je od igrača na spisku Koemana. 

Na spisku se i nalazi zvijezda Liverpoola Georginio Wijnaldum, kojeg Klopp očajnički želi zadržati na Anfieldu i sledeće sezone. Navodno, još Wijnaldum nije odlučio želi li da napusti Anfield, ali ukoliko Liverpool ne izbori Ligu prvaka vjerovatno da će to prelomiti. 



U tom slučaju bi Wijnaldum sigurno napustito Liverpool i otišao kod svog sunarodnjaka Koemana. Na Koemanovom spisku se nalaze još 4 napadača, jer im je potrebna dugoročna zamjena za Luisa Suareza koji se prošlog ljeta pridružio Atletico Madridu.

Prioritet im je napadač, a na vrhu spiska je ko drugi nego Erling Haaland, iako je Borussija rekla da napadača ove sezone neće prodati. Pored Barce u redu za fenomenalnog norveškog reprezentativca stoje još Chelsea i United. 



Puno jeftinija opcija koju Koeman razmatra, jeste napadač Manchester Cityja Sergio Aguero. On na kraju sezone napušta Etihad nakon 10 godina koliko je proveo u plavom dijelu Manchestera. Aguero je i dalje klasa i sigurno da ima još toga da ponudi jer ima tek 32 godine. 

Postoji i opcija u vidu Memphis Depaya, koji je opet aktuelan. On je i prošlo ljeto bio glavna meta Koemana, ali nisu uspjeli u toj namjeri da ga pridobiju na Camp Nou. I kao zadnji na spisku nalazi se argentinski reprezentativac koji trenutno nastupa za Inter, Lautaro Martinez. 



Inter je u velikim finansijskim problemima i najavljeno je da će se na ljeto morati prodati neka od zvijezda tima. Iako su ove sezone prekinuli dominaciju Juventusa i nakon 9 godina ih skinuli sa trona, moraće malo da rasterete budžet sledeće sezone. 

U tome svemu Barcelona vidi svoju šansu da dovede 23-godišnjeg Argentinac na Camp Nou. Lautaro je posljednji na spisku želja Koemana.

Ostaje da sačekamo ljeto da vidimo koga će uspjeti dovesti holandski stručnjak. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.