Bivši se oglasio povodom Mourinha: Nije dovoljan samo trener, druga stvar je potrebnija

Jose Mourinho je postao novi trener Rome, ali na to mjesto će sjesti tek na kraju sezone kada Fonseci istekne ugovor. 


On je potpisao ugovor na 3 godine sa Romom, i očekuje ga još jedan veliki izazov u karijeri. 

Na ovaj potez uprave Rome oglasio se i nekadašnji njihov trener Fabio Capello, koji sigurno zna kako taj klub diše. Capello je sa Romom u sezoni 2000/2001 osvojio Seriju A i Superkup Italijem, ali ne misli da Portugalac sam može da donese promjene u Romi.



Te je potrebno da mu se dovedu i dobri igrači. "Nije dovoljno samo dovesti velikog trenera da biste pobjeđivali. Potrebni su vam i igrači", rekao je Capello i dodaje: "On je prestižan trener i posjeduje mnogo iskustva. Iznad svega, trener je koji poznaje Italiju jako dobro. U tom smislu, sve će mu biti lakše. Romu nije lako voditi, ali Mourinho se uzdiže kada je najteže. Nadam se zbog Rominih navijača da će Mourinho uraditi dobar posao kao što je to učinio dok je bio u Interu".

Podsjećanja radi, Mourinhu Roma neće biti prvi posao u Italiji, jer je on već sjedio na klupi Intera kada im je donio čuvenu tripletu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.