Bayern je isplanirao strašan tandem, ali Barca kvari planove: Zvijezda Serije A sve bliža Španiji

Bayern iza sebe jedno od lošijih sezona u posljednjih par godina, i odlučni su da naprave rekonstrukciju u timu.


Počeli su sa trenerom, na mjesto Flicka na kraju sezone će doći Nagelsmann i tada započinje nova era Bayerna.

Prvi korak rekonstrukcije time odradili su dolaskom Upamecana na mjesto štopera, kao zamjena za Boatenga koji će na kraju sezone da napusti klub. Bayern je imao namjeru da dovede i jednog od najboljih štopera Serije A, Koulibalya, i da stvore jedan od najboljih štoperskih tandema na planeti.



Koulibalyja u svojim redovima već dugo žele i mančesterski giganti United i City, a sada se u borbu uključio i španski velikan Barcelona. Barcelona je interesovanje za njega bila pokazala još u periodu kad je sportski direktor bio Eric Abidal, ali tada je španski klub dobio negativan odgovor iz Napulja. 

Međutim, situacija se promjenila, ambicije štopera su prerasle okvire Napolija i željan je igre u Ligi prvaka. A u doba finansijske krize uzrokovane virusom korona učinile su klubove fleksibilnijim u pregovorima.



29-godišnji štoper ima ugovor sa Napolijem do 2023. godine i predsjednik De Laurentiis stavlja u idealan pregovarački položaj s obzirom na to da će biti u prilici da postavlja uslove, a procjena je da bi moga kasu kluba napuniti za sumu od 50 ili 60 miliona eura. Prepreka Barcaloni može da predstavlja loša finansijska situacija u kojoj se klub trenutno nalazi.

Barcelona je spremna za transfer Koulibalyja na Camp Nou, uloži sredstva od prodaje Umtitija koji se nalazi na transfer listi.

Dolazak Koulibalyja, uz aganžman Erica Garcije kao slobodnog igrača po isteku ugovora sa Citiyem na kraju sezone, donosi odlična riješenja u defanzivi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.