Pretjerao ili je to taktika Raiole: Nakon epizode u Španiji teško da će Haalanda iko dovesti ovog ljeta

Mino Raiola i Haalandov otac Alf su prošle sedmice bili na sastanku sa španskim velikanima Realom i Barcelonom, koja je bila odobrena od strane Dortmunda. 


Navodno Bild tvrdi da se nisu smjeli usprotiviti zbog meča sa Eintracht-om, koji su izgubili i sad su daleko od Lige šampiona. 

Raiola i Alf su se navodno sastali sa Laport-om, predsjednikom Barcelone, dok sa Perez-om nisu. Iznjeo je uslove koji su šokirali sve, a ono što je Raiola iznjeo niko ne može da plati. Navodno, uslovi koje je iznjeo jesu da na ime obeštećenja koje je otprilike oko 150 miliona eura, klub plati Raioli i Alfu po 20 miliona eura kao proviziju za transfer. 



Što bi čitav transfer iznosio oko 200 miliona eura bez plate igrača. To stvara veliki pritisak na igrača i loše utiče na sam klub Dortmund. Tu cifru sigurno niko neće platiti pa čak i bogati Manchester City koji je zainteresovan za Haalanda u kome vide zamjenu za Aguera. 

Raiola navodi da su ove tvrdnje lažne, ali gledajući njegove ranije transfere, Pogbe i Lukakua koji nije više njegov klijent, da ima ogromne procente u transferima. Trenutno u ovoj ekonomskoj situaciji u kojoj ni jedan klub nema te pare čini se da je Raiola malo pretjerao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.