Mbappe otkrio 2 igrača koji ga motivišu: Bolji su od mene, ali ja sebi uvijek kažem da sam najbolji

Kylijan Mbappe je trenutno jedan od najboljih igrača evropskog i svjetskog fudbala, a budućnost je tek pred njim jer ima  svega 22 godine, i sigurno će jednog dana da osvoji Zlatnu loptu. 


Lionel Messi i Cristiano Ronaldo već se više od 10 godina smatraju kao sigurno dva najbolja igrača svijeta.

Potpuno su dominirali u osvajanju "Zlatne lopte" u prethodnom desetljeću i samo ih je Luka Modrić uspio skinuti s trona jednu sezonu, a to se desilo 2018. godine. 22-godišnji francuski internacionalac nedavno je otkrio u intervjuu za RMC Sport da prije svake utakmice govori sam sebi da je najbolji na svijetu i da je bolji od Messia i Ronalda. 



U intervjuu je rekao: "Svaki put kad izađem na teren uvek kažem sebi da sam najbolji, a opet sam igrao na terenu gdje su bili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Oni su bolji igrači od mene, napravili milijardu više stvari od mene. Ali u glavi uvijek kažem sebi da sam najbolji jer na taj način ne postavljate sebi ograničenja i pokušavate dati sve od sebe".

Stav koji Mbappe zauzima, uvjeren da je najbolji na svetu je verovatno ono što ga trenutno izdvaja od ostalih igrača na svetu. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.