Lampardu je bio ključni igrač, a kod Tuchela nema mjesta - Leicester jedan u nizu zainteresovanih

Tuchel kako je sjeo na klupu Chelsea umjesto Lamparda, unjeo je dosta toga dobrog u tim ali pojavljuju se i loše strane njemačkog trenera.


Brojnim igračima i navijačima nije jastno šta Tuchel zapravo radi, neki od igrača koji su bili glavni, nosili igru kod Lamparda, sad se nalaze u drugom planu.

Čist primjer je Tammy Abraham koji je kod Lamparda bio ključni igrač postigao 18 golova prošle sezone, dok je ove sezone na 12 golova i 4 asistencije čime je trenutno najbolji strelac Chelsea. I činilo se da je na pravom putu da postane prava zvijezda tima sa Stamford Bridga.



Ali izgleda da je 23-godišnjak pao u drugi plan od kako je Tuchel preuzeo Chelsea. Da je Tuchel totalno zaboravio na Abrahama dokazuje i meč protiv WBA u subotu kad ga je izostavio sa spiska, čak nije imao mjesto ni na klupi za rezervne igrače. 

Tuchel to odsustvo objašnjava: " Nije bio u sastavu. Moram izabrati 18 igrača. Postoje teške odluke. Morao sam izbaciti 3 igrača, Tammy je bio jedan od trojice. Nije ništa lično". I dok je pod takvim tretmanom kod Tuchela, brojni domaći i strani klubovi su izrazili zainteresovanost za ovog mladog napadača, kog žele da vide u svojim redovima sledeće sezone. 



Među najzainteresovanijim je premierligaš Leicester City koji silno želi Abrahama da vidi na King Power stadionu sledeće sezone. Abraham-ova budućnost u klubu je nepoznata, a on se nada da će biti na spisku selektora Engleske reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava ovo ljeto. 

Sada kako je kod Tuchela u drugom planu postoji velike šanse da zbog smanjene minutaže izostane i poziv selektora. Ostaje da vidimo šta će se desiti.



Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.