Euforija postaje još i veća: Cavani i sunarodnjak iz Arsenala sve bliži svjetskom velikanu

Manchester United i Edison Cavani izgleda da će se rastati nakon samo jedne sezone koju je Urugvajac proveo na Old Traffordu. 


Cavani je u United došao u oktobru kao slobodan igrač iz Paris Saint Germain-a, i na 27 utakmica postigao 7 golova. 

Potpisao je dvogodišnji ugovor, ali 34-godišnjak ima mogućnost da ugovor prekine na ljeto, jer se pojavila opcija povratka u Južnu Ameriku, vijest koja je vrlo aktuelna posljednjih dana. Izvori bliski za ESPN su rekli da United želi pričekati dok se Cavani oporavi od povrede i da će onda donositi odluku o njegovoj budućnosti.



A isto tako izvori navode da Cavani želi ostati u Evropi i sledeće sezone kako bi igrao fudbal na najvišem nivou uoči Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru i nadao se pozivu selektora Urugvajske reprezentacije. 

Vijest da Juan Roman Riquelme direktor Boce Juniors nekada i legenda tog kluba, već spremio trogodišnji ugovor sa platom od 4 miliona eura za Cavani-ja. Sem poznatog "El Matadora" Riquelme je zainteresovan i za usluge Lucas Torreir-e. 



Jer je Torreira navodno, nakon smrti majke, izjavio da mu je želja da napusti Evropu i zaigra za Bocu. Boca se izgleda ne šali, i spremna je da napravi strašan tim sledeće sezone koji će harati Južnom Amerikom. Ostaje da sačekamo ljeto i da vidimo šta će napraviti Boca i Riquelme.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.