Doskora prva zvijezda tima i planete: Danas je United spreman i da plati odštetu za raskid ugovora

Ko bi reako da bi se ovo moglo desiti prije samo par sezona, bio je jedan od najbitniji igrača tima sa Old Trafforda, nebitno kod kojeg trenera. 


Ali da se sve brzo mjenja govori i činjenica da je sada na pragu odlaska prema pisanju Mirror-a, izgleda da je Solskjaer odlučio da je on prošlost. 

Prema Mirror-u Manchester United je odlučio ovo ljeto da se zahvali trenutno možda i najboljem golmanu na svijetu, David de Gea. On je zadnjih 10 godina od kako je došao u Manchester iz Atletico Madrida postao nezamjenjliv na golu "Crveni đavola". 



Činilo se da nikada neće napustiti Manchester i da je golman broj jedan koga god da dovedu, ali sve je počelo prošlog mjeseca kada je Španac otišao u Madrid na rođenje svog djeteta. Na gol je stao Henderson, koji je u 6 utakmica 4 puta sačuvao svoju mrežu, pomoglo Solskajeru da donese odluku o budućem prvom golmanu Uniteda. 

De Gein odlazak, međutim, neće biti jeftin, igralu je preostalo dvije godine do isteka ugovora i ima 350 hiljada funti sedmičnu platu. Trenutno je najplaćeni igrač Uniteda, i daleko najplaćeniji golman na svijetu. 



United je, kako tvrde engleski mediji, spreman čak i da plati odštetu za raskid ugovora i oslobodi koliko toliko svoju kasu. Ranije se često pominjao kako će napustiti United i preći u Real Madrid, ali on je ipak ostao lojalan "Crvenim đavolima.

Za United je upisa 434 nastupa i pri tome svoju mrežu sačuvao na 153 utakmice, što se može reći da je to fenomenalna statistika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.