Barcelona već ima plan B: Ako ne dođe Haaland kreću po 2 zvijezde koje su možda i bolje rješenje

Barcelona ovo ljeto mora da se pojača na poziciji napadača, odlaskom Suareza, početkom ove sezone nisu se adekvatno pojačali u napadu. 


Erling Haaland iz Borussie Dortmund trenutno im je na prvom mjestu želja, ali klub zna da za njegov potpis neće biti lako.

Najviše zbog njegove astronomske tržišne cijene i činjenicom da je na radaru i nekoliko vrhunskih klubova širom Europe. Priča o 150 miliona eura koje bi odvukle Haalanda iz Njemačke je previsoka, pa je Barcelona spremila i sastavila popis alternativa ako ne uspiju pridobiti Haalanda.



Jedna meta je zvjezda Tottenhama Kane, dok je druga zvijezda Intera Lautaro Martinez. Ni Kane-a neće biti lako dovesti, jer ga Tottenham neće pustiti za cifru manju od 100 miliona eura. Druga meta je Argentinac Lautaro Martinez.

Za njega je Barca bila zainteresovana posljednje 2-3 godine, ali njegova cijena koju je Inter tražio bila previsoka. Inter je tražio 90 miliona eura što Barcelona nije mogla u tome trenutku da izdvoji. Treba imati na umu da su posljednjih nedelja pojavile priče da je Lautaro trebao potpisati svoj novi ugovor, ali još do toga nije došlo. 



Iz tog bi razloga Barca mogla imati priliku "ukrasti" zvjezdu Intera. Haaland je odlična opcija mlad želan golova i uvijek na pravnom mjestu, ali ni "plan B" ništa manje ne zaostaje, ostaje da sačekamo hoće li i šta uspjeti Barcelona da uradi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.