5 transfera koje svi priželjkujemo ovog ljeta: Messi u PSG-u, Sancho u Unitedu

Ljetni prelazni rok 2021. vjerovatno će slijediti sličan put onome iz januara, kada je klubove omeo finansijski uticaj pandemije COVID-19. 


Međutim, još uvek mogu biti neka velika imena uključena u ovaj nadolazeći prelazni rok. Evo 5 predloga za koje bismo voljeli da se dogode kada počne prelazni rok. 

Prvi na spisku je Jadon Sancho i United: Sancho je vec godinama povezivan kao veliki transfer potez Uniteda. Proslavio se u Njemačkoj u posljednih nekoliko sezona nakon što je napustio akademiju Manchester City-ja za 10 miliona eura 2017. godine. 



Sad poptpuno razvijeni engleski reprezentativac, krilni igrač koji je postigao 46 golova u 130 utakmica za svoj klub, a u više navrata je povezivan sa prelaskom u Manchester United. United je bio jako zainteresovan tokom ljeta, ali je Dortmund odbio poslušati bilo koju ponudu koja je bila ispod 120 miliona eura. 

Možda trenutno Unitedu treba pojačanje u odbrani i sredini terena, ali svakako bi željeli da vidimo Sancha na Old Traffordu. Drugi je Messi i PSG: Da nije bilo činjenice da je ugovor 33-godišnjoj legendi Barcelone isticao 2021. godine, mogli bi očekivati transfer od preko 100 miliona eura.



Zapravo, Manchester City je bez sumnje razmatrao ponuditi to tokom ljeta kada je Messi želio da ode, pre nego što je na kraju odlučio da ostane na Camp Nou. Sad je gotovo sigurno da će otići - čak i poslje pobjede Joan Laporta na presjedničkim izborima u Barceloni 7. marta - a samo su dva kluba koja mogu da priušte njegovu platu a to su City i PSG. 

Najvjerovatnije je PSG sledeća destinacija i da se formira trio " M 'n' M ", Mbappe, Neymar i Messi. Treći na spisku je Gianluigi Donnaruma u Juventus: Ponekad besplatan transfer rivalu zaista može da uzdrma prelazni rok. Kao naprimer, Lewandowskog iz Dortmunda u Bayern 2014. godine, sada može Donnarumma u Juventus. 




22-godišnji golman je jedan od najboljih mladih golmana u Evropi, a ako Juventus traži način da se sledeće sezone vrati na vrh talijanske lige, nema boljeg načina od potpisivanje Donnarumme od jednog od rivala za naslov. Donnarumma još nije potpisao novi ugovor sa Milanom, a Juventusu treba neko da zamjeni Buffona na golu.

Četvrti na spisku je Mbappe u Real Madrid: Real je u potrazi za igračem svjetske klase, kakav je trenutno Mbappe, najveći problem pravi Raiola koji ga je zacijenio papreno. Mbappe je mlad igrač onakav kakav treba Realu i Real je spreman sve da učini da ga sledeće sezone vide na Santiago Bernabeu. 



Jednom prilikom je i izrazio želju da želi da napusti Park Prinčeva, i ovo je pravo vrijeme da krene dalje u pokušaju da se domogne pehara Lige prvaka. I peti posljednji je Haaland u Barcelonu: Barcelona ako misli da bude konkurent u borbi za pehare mora ovo ljeto da napravi neki pomak, a to bi trebali da urade sa dovođenjem zvijezde Dortmunda Haalanda. 

Sa njim se već povezuju, njegov agent je već bio na razgovoru sa čelnicima kluba. Cijena neće biti mala ali ako misle da se ravnopravno nose sa drugim klubovima ništa drugo im ne preostaje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.