Zidane bi uskoro mogao ispuniti svoju životnu želju - Na protivljenje mnogih Francuza

Zidane bi uskoro mogao ispuniti svoju životnu želju ali potez koji bi mogao da napravi digao bi veliku frku u Francuskoj


Zinedine Zidane nedavno je priznao da ima želju da jednog dana vodi reprezentaciju Francuske. Zidane je prije nekoliko godina preuzeo trenersku klupu Real Madrida s kojim je napravio nevjerovatan uspjeh jer je tri godine zaredom uspio da osvoji titulu Lige prvaka. 

Međutim, mnogi smatraju da se francuski stručnjak neće još dugo zadržati na Santiago Bernabeu jer Real Madrid ove sezone ne bilježi baš najbolje rezultate. Nedavno je Zidane priznao da mu je jedina želja da u budućnosti bude selektor Francuske i mnogi smatraju da će se to sigurno desiti. 



Didier Deschamps je napravio sjajan rezultat s Trikolorima i odveo ih je na vrh svijeta, no pojavile su se špekulacije da bi on nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva mogao napustiti selektorsku poziciju.

Francuski mediji pišu da je Zidane favorit, ali su poslali upozorenje čelnicima Saveza jer vjeruju da znaju šta će on uraditi kada postane selektor. Mnogi mediji u Francuskoj objavili su da će Zidane u tom slučaju u tim sigurno vratiti Karima Benzemu s kojim u Realu ima odličan odnos. 



Benzema već godinama ne igra za reprezentaciju Francuske zbog skandala i ucjene saigrača, ali povratkom Zidanea čini se da bi se i njemu mogla otvoriti vrata da ponovo obuče dres ove selekcije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.