United aktivirao klauzulu: Još 50 miliona za Lukakuka ili jedan od dva ključna igrača Intera

Vodeći tim Serije A našao se u ozbiljnim problemima i mogao bi da ostane bez jednog od ključnih igrača


Inter nije u potpunosti isplatio Manchester Unitedu transfer Romela Lukakua. Italijanskom klubu sada prijeti velika novčana kazna, prenosi Corriere dello Sport.  Inter je belgijskog napadača kupio u ljeto 2019. za 74 miliona eura. 

Takođe, klub je prema potpisanom ugovoru morao da plati dodatne bonuse na ime učinka igrača. Najbolji belgijski napadač na Giuseppe Meazzi pruža fantastične partije.  Uprava Neuroazura nije isplatila bonuse u visini od 5 miliona eura, pa su čelnici United aktivirali pomenutu klauzulu. 



Prema navodima Corriere dello Sport, Inter bi mogao da bude kažnjen sa 50 miliona eura.  Znajući trenutno situaciju u Interu i financijske probleme koje imaju vlasnici, United je predložio alternativu. 

Spremni su da uzmu jednog od igrača. Pomenuti list navodi kako je Solskjaer zainteresovan kao odštetu da uzme napadača Lautaru Martinezu ili defanzivca Milana Šrinijara. Puno toga će biti jasnije u narednim danima.



Napomenimo još da je Inter trenutno prvi na tabeli na krilima odličnog Lukakua koji je ove sezone postigao nevjerovatnih 24 gola. Velikom gradskom rivalu Milanu bježi 4 boda, dok aktuelno šampionu Juventusu bježe 7 bodova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.