Možda i najveći transfer kiks ikada: Dormtund je mogao imati najboljeg napadača planete - Za džabe

Borussia Dortmund je gotovo besplatno mogla još te 2016. godine potpisati trenutno jednog od najboljih igrača na planeti. 


To je prema riječima bivšeg skauta Arsenala Sven Mislintat, koji je radio kao glavni skaut u Dortmundu pokušao dovesti francusku superzvijezdu na Westfalenstadion dok je bio u Njemačkoj. 

Mbappe je za Monaco debitovao u decembru 2015. godine i postigao svoj prvi pogodak sledeće godine, čime je oborio rekorde legendarnog Thierry Henryja. Trenutni as Paris Saint-Germaina bio je slobodan igrač, prije nego što je potpisao profesionalni ugovor u Monacu. 




A Mislintat, koji je napustio stadion Emirates 2019. godine, otkrio koliko je blizu bio dovođenju Mbappea u Dortmund. Rekao je za Kicker: "Bila je prava šteta što nismo uspijeli uloviti Kyliana. Kylian Mbappe u određenom trenutku bio dostupan kao slobodan igrač i bilo je puno zainteresovanih klubova", i nastavlja da priča:

"Ali nismo imali šanse pobjediti u toj utrci. Da ste u to vrijeme mogli besplatno da ukradete Mbappea iz Monaka, to bi naravno bio mega posao", čime završava priču o Kylianu Mbappeu Mislintat sada sportski direktor Stuttgarta. 




Francuz je istinski izletio na scenu sledeće sezone kada je u 44 meča postigao zapanjujućih 26 golova kako bi pomogao Monacu da osvoji Ligu 1 i dođe do polufinala Lige prvaka pod vodstvom šefa Leonarda Jardima. 

PSG je tada dao 153 miliona funti za Kyliana i on tako postaje drugi najskuplji transfer svih vremena. Od tada za francuskog diva sa "Parka Princeva" odigrao je preko 150 utakmica i dao preko 120 golova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.