Legendarni Kahn izdvaja jednu devetku: Nekad ga i ne vidiš, ne znaš ni gdje je, a na semaforu je strijelac

Penzionisana legenda na golu u svijetu fudbala bivši  Njemački reprezentativac Oliver Kahn osvrnuo se na svoje igračke dane.


Istinskia legenda i u smislu svojih odbrana, ali i jedan od rijetkih koji nije imao pardona prema nikome pa čak ni prema svojim igračima.

Njegov karakter je bio prepoznatljiv gdje se znao doslovno sukobiti sa protivnicima tokom same utakmice. Iako je imao takav karakter ostaće upamćen kao golman sa najboljim refleksom u svijetu golmana, i zasigurno jedan od najboljih golmana svijeta. 



Oliver Kahn je branio protiv može se reći sve i jednog tipa napadača i legendarnih imena, ali on izdvaja jednog koji je njemu bio najneugodniji i koji je sigurno slovio u to vrijeme za jednog od najboljih napadača planete.

"Najnezgodniji napadač protiv kojeg sam igrao je Filippo Inzaghi. Nekad ga uopšte nisam ni vidio", rekao je Kahn, i dodaje "Nisi znao gdje je je igrao, ali na kraju utakmice kada pogledate u semafor vidite njegovo prezime među strijelcima". 



A svi ljubitelji fudbala dobro poznaju ko je Inzaghi i kakav je njegov stil igre bio. Uglavnom bi visio svih 90 minuta u ofsajdu ili na samoj ivici ofsajda, ali je imao osjećaj za gol i uvijek se nekako nalazio baš tamo gdje treba da bude.

 Kahn i lukavi Inzaghi su se na suprotnim stranama u dresu Bayerna odnosno Milana sastajali četiri puta, a ono što je interesantno je da je popularni " Pippo " bio strelac u svakom meču.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.