Gerrard iznenađen odlukom Southgatea - Zašto za najboljeg beka nema mjesta u reprezentaciji

Kada igrač kao što je legendarni Steven Gerrard za nekog kaže da je najbolji desni bek na svijetu onda treba u to i vjerovati. 


Steven Gerrard je rekao da je iznenađen odlukom engleskog selektora Garetha Southgatea da Tranta Alexandera-Arnolda izostavi sa spiska za kvalifikacije za Svjetsko prventvo. 

Te je opisao beka Liverpoola kao "najboljeg engleskog desnog beka u zemlji". Alexander-Arnold prošlog vikenda je izostavljen iz 26-članog sastava Southgatea za ovogodišnje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv San Marina, Albanije i Poljske. 




22-godišnjak, koji je prošle godine proglašen najboljim desnim bekom na svijetu u ESPN-ovom FC 100, redovan je u timu Engleske na beku otkad se probio uoči Svjetskog prvenstva 2018., ali Southgate je rekao da ga je forma koštala njegovog mjesta. 

Southgate ima obilje opcija na desnom beku i zovu se Kyle Walker iz City-a, Kieran Trippier iz Atletico Madrida i iz Chelsea Reece James nadolazeća nada. Menadžer Rangersa Gerrard, koji je 17 sezona proveo u Liverpoolu kao igrač, rekao je da defanzivcu treba podrška da ga vrati na pravi put.




 "Mislim da je Trant najbolji desni bek u zemlji".Rekao je bivši veznjak Engleske Gerrard za britanske Medije. "Jedina stvar koju sam naučio iz utakmica je da ne možete uvijek imati 10 od 10. Kada vas isključe, potrebna vam je podrška, ljubav i pažnja vašeg menadžera više nego bilo tko drugi", govori Gerrard i nastavlja: 

"Stoga sam bio iznenađen odlukom, ali to je moje mošjenje i moje mišljenje nije važno u ovome. Gareth Southgate tamo donosi odluke. Ne slažem se nužno s tom odlukom, ali nisam ja menadžer Engleske".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.