Danas briljira i spada medju najbolje na planeti, a prije par godina bio na korak od završetka karijere

Danas briljira i spada medju najbolje na planeti, a prije par godina bio na korak od završetka karijere


U modernom fudbalu zbog silnog fizičkog napora fudbaleri su izloženi brojim povredama, od kojih neke traže višemjesečnu pauzu, a i mogući prekid karijere. Ilkay Gundogan ove sezone igra briljinatno, Pep Guardiola ga je učinio jednim od najboljih veznjaka svijeta, ali prije nekoliko godina mu je prijetio kraj karijere. 

Ovaj 30-godišnjak je još prije skoro sedam godina mogao okačiti kopačke o klin. Tada je imao tešku povredu leđa. Njegove reprezentativne kolege su osvajale Mundijal u Brazilu, a on donosio najvažniju odluku u životu. 



"Bio sam odsutan 14 mjeseci, ali što je najgore niko nije znao kakva je povreda u pitanju. Došao mi je doktor i htio je da stavi veliki šaraf u moja leđa, ali ja na to nisam pristao", ispričao je Gundogan. 

"To mi ne bi dopustilo da igram fudbal na vrhunskom nivou. Bio sam uplašen i veoma sam zahvalan što sam našao pravog doktora. Još uvijek imam nekih problema, ali se dobro osjećam", dodao je njemački veznjak. 



Imao je Gundogan i nekoliko teških povreda koljena, ali kako kaže ništa se to ne može porediti s bolom u leđima. Na njegovu sreću sve se završilo dobro i može uživati u onom šta najviše voli. U dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima je zabio 11 golova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.